Jannie Boomsma

Wie durft te spelen, vindt nieuwe muziek

Na mijn studie hbo-verpleegkunde en master gezondheidswetenschappen deed ik werkervaring op. Eerst als verpleegkundige in binnen- en buitenland, later als beleidsmedewerker in de zorg en als docent & onderzoeker in het universitair en hoger onderwijs.

Gaandeweg werd ik gegrepen door het begeleiden van mensen in hun professionele rol, of als student op weg daarnaartoe. In 2015 besloot ik te starten met mijn eigen onderneming Frou Boomsma en me helemaal te richten op hoe ik mensen zo optimaal mogelijk kan laten leren en zich ondersteunen in hun ontwikkeling.

Naast een passie voor zorg en leren, ontwikkelde ik ook een passie voor muziek. Van jongs af aan speel ik piano en zing ik. Inmiddels maakt muziek een belangrijk deel uit van mijn leven en treed ik hiermee naar buiten. Ook raakt muziek meer en meer vervlochten met mijn visie op leren: pas als je durft te spelen, kom je tot leren.

Nog steeds ben ik niet uitgeleerd en volg regelmatig scholing, training, intervisie en muziekles.

Ik ben als docent aangesloten bij het Centraal Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en als coach en supervisor geregistreerd bij de Landelijke Vereniging van Supervisie en Coaching (LVSC).

Over mij

Frou betekent “mevrouw” in het Fries. Mijn mem (moeder) nam vroeger op de boerderij altijd de telefoon op met: “Mei Frou Boomsma”. Spelenderwijs deed ik dat dan na. Inmiddels ben ik zelf groot genoeg om mezelf ook Frou Boomsma te noemen. Weliswaar niet als “vrouw van de boer”, maar wel als zelfstandig ondernemer

Frou Boomsma